Втома, дратівливість, слабкість, безсилля, безпричинні раптові зміни настрою, зниження розумової працездатності - ознаки астенії, неврозів та нервових розладів. Сьогодні ми пропонуємо смачні та корисні народні засоби для профілактики та лікування таких захворювань.

Рецепт №1 на основі часнику, меду та кропу

Необхідно подрібнити до отримання однорідної маси 300 грам волоських горіхів, дві головки попередньо звареного часнику, один кілограм меду та 50 грам кропу. Приймати по одній столовій ложки двічі на день за півгодини до прийому їжі.

Рецепт №2 на основі насіння льону, ромашки та меду

Одну столову ложку насіння льону змішайте з однією столовою ложкою ромашки, залийте півлітри окропу та дайте настоятися протягом двох годин. А потім додайте столову ложку натурального меду. Приймайте по 100-150 мілілітрів тричі на день за півгодини до прийому їжі.

Рецепт №3 на основі шипшини, календули та звіробою

Треба подрібнити один стакан плодів шипшини, додати по одній чайній ложці змелених квіток календули та звіробою, додати 500 мілілітрів натурального меду та ретельно перемішати. Дати настоятися протягом доби. Приймайте цілющу суміш по одній чайній ложці до п'яти разів на день.

Рецепт №4 на основі меду,волоських та кедрових горіхів

Подрібніть волоський та кедровий горіх до стану борошна й змішайте з липовим або гречаним медом у пропорції 1 до 4. Приймати по одній столовій ложці двічі на день.

Рецепт №5 на основі меду та моркви для відновлення сил

У 100 мілілітрів свіжовичавленого морквяного соку додати чайну ложку натурального меду,перемішати і відразу ж випити.

Рецепт №6 на основі фініків, мигдалю та фісташок

Необхідно подрібнити до отримання однорідної маси фініки без кісточок, мигдаль та фісташки в пропорції 1:1:1. Приймайте цю суміш щодня двічі на день по столовій ложці.

Більше відпочивайте, гуляйте на свіжому повітрі, приймайте контрасний душ і все буде добре!