Більше тисячі кілометрів - така відстань між містом Рівне та Красногор'ївка, що у Донецькій області. Однак війна зблизила ці міста. Діти зі сходу України завітали на Рівненщину, аби відпочити від страшних буднів неоголошеної війни.

Подвір'я краєзнавчого музею заповнює галаслива юрба - діти йдуть на екскурсію. Однак не з примусу, школярам і справді цікаво, бо ж вони не місцеві. Приїхали на Рівне нщину з Донеччини, майже з передової. Їх називають дітьми війни, і у своєму віці вони пережили таке, що інші бачили лишень у кіно. Та нині діти з цікавістю слухають екскурсовода та діляться з нами враженнями про музей та місто.

Пані Ірина - жителька Красногор'ївки. Жінка розповідає: одна з місцевих шкіл пустувала без дітей упродовж року. Тим часом учні ховалися від стрілянини по підвалах будинків. Так і познайомилися із рівненськими воїнами із 20 бригади. Вони ж і стали частими гостями розбомбованої школи за числом 5 у Красногор'ївці.

Саме рівненські вояки із 20 бригади розповіли громадській організації "Воїни світла" про дітей із Красногор'ївки. Волонтери, які зазвичай слугують незамінним тилом для наших військових, вирішили подбати і про діток. Тож організували поїздку до табору "Електронік" на Рівне нщині .

Волонтери обіцяють: це не остання подорож дітей із прифронтових територій до Західної України. Бо ж саме ці діти як ніхто заслуговують на дитинство, яке у них відібрала війна.