Яким має бути громадський бюджет Рівного? Публічне обговорення щодо цього відбулося під час спільної зустрічі активістів та депутатів міської ради. Вони розповіли, на якому етапі зараз знаходиться робота з положенням «Про Громадський бюджет у Рівному» і як саме планується продовжувати його впровадження.

Як пояснив Андрій Токарський, суть громадського бюджету — це виробити спільний механізм ефективної співпраці громадськості та місцевої влади.

- Вже напрацьовано низку положень, описаний механізм роботи Громадського бюджету від етапу подання ідеї проектів до їх реалізації, також є інформація про приклади успішної роботи цього інструменту громадської участі в деяких містах Польщі та України. Наразі до Громадського бюджету вносяться зміни та доповнення. У результаті ми плануємо отримати ефективний механізм, який дозволить громаськості брати участь у процесах, що відбуваються у місті, пропонувати свої проекти та реалізовувати їх. А вже через рік функціювання Громадського бюджету, ми будемо аналізувати про його переваги, недоліки, та при потребі, вносити корективи, - зазначив Андрій Токарський.

У свою чергу член робочої групи по напрацюванню положень, секретар Рівне ради Сергій Паладійчук вважає, що документ буде прийнятий депутатами міськради, втім ще потребує допрацювання.

- Документ правильний. Корективи внесемо, будемо обговорювати і приймати його положення. Адже це хороша ініціатива і я думаю, що громадський бюджет в Рівному буде працювати, - зазначив Сергій Паладійчук.

Наразі обговорення Громадського бюджету триває. Передбачається, що його основні положення допрацюють вже найближчим часом. Запустити проект ініціатори планують вже цьогоріч.