Вже завтра, 5 серпня, стартує 10-тий ювілейний фестиваль "Бандерштат" у Луцьку.

На фестивалі відбуваються виступи багатьох українських гуртів та проведення майстер класів різного спрямування, котрі пропагуватимуть проукраїнський стиль мислення, українську мову, культуру, життєву активність і так далі.

Цьогоріч з 5 по 7 серпня на іподромі, в парку Лесі Українки, відбудеться ювілейний фестиваль Бандерштат 2016. Організатором фестивалю незмінно є ВМГО "Національний Альянс". У 2016-му році фестиваль українського духу «Бандерштат» відзначить десяту річницю свого існування. За цей час захід пройшов цілу еволюцію у власному становленні, від локального музичного фестивалю альтернативної музики до одного з найбільших опен-ейр майданчиків країни. За десять років проведення фестивалю, Бандерштат став наймасштабнішою арт-візитівкою Волині, збираючи щороку тисячі людей з усіх куточків України та з-поза її меж.

Чимало наших волонтерів та учасників зараз перебувають в зоні АТО, де захищають нашу землю від ворожої агресії. За роки існування та проведення «Бандерштату» на фестиваль завітала величезна кількість відомих в різних сферах життя українців: Сашко Положинський, Вахтанг Кіпіані, Олесь Доній, Мустафа Найем, Майкл Щур, Юрій Луценко, Семен Семенченко, Степан Романів, Олена Білозерька, Юрій Шухевич, Василь Шкляр, Микола Посівнич та інші. На фестивальній сцені зіграло чимало гуртів із різних регіонів України (Тартак, Скрябін, ТНМК, Onuka, Орест Лютий та інші), Білорусі та навіть Ірландії. ВІд попередніх , цей Бандерштат вирізняють певні особливості, наприклад, нова сцена "URBAN-stage" на якій будутьі і Рівняни - "Farinhate", та "Merva". Також наш незмінний ведучий - Мячик, соліст гурту "Ворст".

Програмне розмаїття фестивалю, яке включає в себе також роботу акустичної та літературної сцени, серію зустрічей з відомими українцями, ветеранами УПА, низку різнопрофільних майстер-класів, історичну реконструкцію та показові виступи з традиційних українських бойових мистецтв, виокремлюють фестиваль із-поміж інших схожих дійств. Бандерштат – це не лише екскурс в героїчне минуле українського народу, сторінок національно-визвольного руху. Це ще і пропагування сучасного культурного продукту в Україні, а відтак - і робота на його майбутнє. Актуальні музичні та літературні тенденції, відомі обличчя сучасників, дискусійні майданчики, спорт та спілкування, - все це зібрано під фестивальним брендом БАНДЕРШТАТ. Здоровий український патріотизм в сучасній і актуальній обгортці, – це наше бачення на сьогодення.

Програма фестивалю:

Головна сцена:

- Брати Гадюкіни

- ТАРТАК

- BRUTTO

- O.TORVALD

- Jamala

- Гайдамаки

- Антитіла

- Роллікс

- ФІОЛЕТ

- Жадан і Собаки

- Веремій

- Карна

- MORPHINE SUFFERING

- АННА

- EPOLETS

- Stoned Jesus

-ARLETT

URBAN-stage:

- ЗЛАМ

- PINS

- Farinhate

- Septa

- Merva

- Sectorial

- DETACH

- KETO

- Days Like Chapters

- [SALE]only

- TO LEAVE A TRACE

- PANDERIA



pic