На Рівненщині розгорнулась справжня війна за врожай: погрози зброєю, блокування роботи сільгосп техніки та поліція. Таке можна спостерігати в полях поблизу села Степанівка Здолбунівського району. Конкуренти вантажівками крадуть врожай, - так стверджують представники фермерського господарства імені Шевченка.

Їхні опоненти переконують, горох садили представники товариства імені Шевченка, яке згодом було перейменоване в "Ют-Агро". Тому і збирати врожай повинна їхня фірма.

В свою чергу, представники фермерського господарства імені Шевченка вважають, що врожай належить їм. Мають на те всі відповідні документи, які були вилучені правоохоронними органами в рамках кримінального провадження за заявою конкурентів. Земля знаходиться в оренді фермерського господарства, саме вони засівали горох тому і запитують: чому врожай збирають сторонні особи? Саме тому на місце викликали правоохоронців. Але бідкаються, поліцейські лише відібрали пояснення. Припинити сільськогосподарські роботи до вирішення спору вони не в змозі. Звернення зареєстрували та охороняють громадській порядок, в той час як комбайни тоннами грузять горох у вантажівки.

Чий врожай має встановити слідство. Голова фермерського господарства Олександр Воробей запевняє, готові спільно з конкурентам збирати врожай. Однак переконує, їх роботі перешкоджають.

Окрім цього людей, які зараз працюють на полі, охороняють зі зброєю, - кажуть місцеві. Селяни бояться навіть підходити близько.

Представники фермерського господарства звертаються до представників влади та правоохоронців, щоб вони дали належну правову оцінку ситуації, яка склалася в Здолбунівському районі.