Заправляють автомобілі газом, бо дешевше та вигідніше. А це - ключовий фактор на сьогодні. Проте упродовж останніх тижнів радості від економії поменшало, адже ціна на завправках поповзла догори. Від півтори і, подекуди, до трьох гривень за літр - саме на стільки більше платять нині жителі Рівненщини за можливість заправлятися газом. З чим пов'язане та чи можна врегулювати питання подорожчання газу, з`ясовували журналісти Першого місцевого.

На бензині швидше, проте на газі - дешевше. Одна з переваг, котру обрала для себе рівнянка Олена та її сім'я. Донедавна вартість палива влаштовувала, проте стрибок цін за останні два тижні стурбував їх. Нині автомобіль, оснащений газовою установкою, стає не надто економічно вигідним.

У Рівне нському антимонопольному комітеті про стрибок ціни знають. Та й самі шукають причину та обгрунтування здорожчання.

Оператори на запитання про подорожчання мають одну відповідь: збільшення оптової ціни. Як приклад, на заправках Рівного ціни різняться - подекуди до кількох гривень на одному літрі. В Антимонопольному наголошують: ті, хто на підвищенні цін на газ незаконно отримав надприбутки - будуть покарані.

Наразі всі документи направлені до Києва і за декілька днів Антимонопольний таки має розібратися із ціною на скраплений газ. А споживачам упродовж всіх з'ясувань залишається одне - шукати найменш обтяжливі для гаманця ціни. І можливість таки не залишити залізного коня у гаражі.