Тисячі людей в різних куточках світу невпинно розмірковують над тим, як зробити наше щоденне життя легше і комфортніше. Постійно з'являються нові ідеї, що спрощують побут і здатні поліпшити мікроклімат приміщень. Ми підібрали для вас 5 сучасних рішень для інтер'єру, які допоможуть вашому дому стати більш технологічним і затишним.

1. Управління освітленням

Штучне світло може мати набагато більше варіантів інтенсивності, ніж просто «включений» і «вимкнений» - зверніть увагу на світлорегулятори. В залежності від часу доби і побажань, з їх допомогою легко налаштувати більш яскраве або приглушене світло. Певні моделі пропонують вбудований захист від перевантажень і короткого замикання, а самі технологічні управляються дистанційно.

pic

2. Спеціальні розетки

Сучасні інтер'єри стають все більш технологічними аудіо- та відеообладнання, різноманітні побутові агрегати, електроніка та інші корисні пристрої. Така тенденція вимагає свіжих рішень: дизайнери знаходять естетичні способи ховати дроти, а виробники розеток полегшують масу щоденних завдань, пропонуючи нові практичні моделі (в тому числі акустичні, для аудіо- та відеокабелі, з функцією Bluetooth).

HDMI-розетка. Для тих, хто облаштовує власний домашній кінотеатр або просто організовує технологічний відеокуточок, такий різновид розеток стане справжнім порятунком.

pic

USB-розетка. Широке використання USB-стандарту робить таку розетку незамінною в будь-якому інтер'єрі. До речі, для тих, у кого багато гаджетів, існують моделі відразу з двома роз'ємами.

pic

3. Управління температурою

Регулювати температуру електричних нагрівачів, встановлюючи потрібні параметри і тимчасові рамки, можна за допомогою спеціальних термостатів. Найпрогресивніші з них не тільки запам'ятовують налаштовані програми, але і мають власні - допомагають, наприклад, економити електроенергію. Такий помічник незамінний для підтримки комфортного мікроклімату в приміщенні. Погодьтеся: важко назвати затишну як холодну квартиру, так і занадто задушливу, з пересушеним повітрям.

pic

4. Особливі вікна

Пластикові вікна стають все більш функціональними і технологічними. На даний момент на ринку представлені моделі, здатні захистити від ультрафіолету, знизити тепловтрати приміщення. А ще вони можуть відкриватися і закриватися дистанційно, і навіть змінювати ступінь прозорості скла за бажанням власника.

pic

5. Управління жалюзями

Рольставні, жалюзі і навіть штори теж можна відкривати і закривати дистанційно! Дуже зручно і швидко - буквально натисканням однієї кнопки. Якщо вам здається, що це недозволена розкіш, подумайте про людей старшого покоління: такі технології серйозно допоможуть їм в побуті. Для приміщень з дуже високими стелями, панорамним склінням або мансардними вікнами такий функціонал теж необхідний.

pic