Рівненський парк Шевченка може стати справжнім культурним центром Рівного. А все завдяки реконструкції Зеленої естради. Таку ініціативу схвалила міська влада. Ба більше, вже навіть виділила кошти на реконструкцію майданчика з міської скарбниці. Як виглядатиме так звана у народі "Зеленька" та що відшукали у парку Шевченка історики - далі у сюжеті.

Ось так нині виглядає Зелена естрада у парку Шевченка. Біля фонтану, більш відомого рівнянам як "Стоматолог" масово тупцяє малеча, зі сцени лунає музика, а на лавочках відпочивають жителі та гості міста. Та вже невдовзі усі будівлі на майданчику планують реконструювати. Замість радянських пам'яток з'являться нові, сучасні.

Проектанти розповідають, проект по реконструкції "Зеленьки" реалізовували впродовж року. Спочатку провели конкурс і лише потім відібрали найкращі ідеї та ухвалили єдину ескізну пропозицію. Одноголосно вирішили знести операторську "будку". Як виявилося, вона абсолютно не потрібна. Оновлять і фонтан.

Зведуть у парку так звані тимчасові "гриби", які дозволять рівнянам та гостям міста ховатися від дощу. Старі лавочки замінять на нові, а замість асфальтового покриття викладуть бруківку. Ідею із реконструкцією літнього майданчика підтримують і рівняни. Адже "Зеленька", яка вважається місцем зустрічі, вже давно потребує оновлення.

Родзинкою майданчику стане підземний хід поблизу фонтану, який науковці виявили нещодавно у ході георадарних досліджень. Розпочати ремонтні роботи по реконструкції "Зеленої естради" у парку Шевченка планують вже восени. Проектанти сподіваються: те, що зображено на папері, впродовж року вдасться втілити в життя.