Рятувальники ДСНС отримали від НАТО автомобілі для розмінування.

В рамках Програми НАТО “Наука заради миру і безпеки” піротехніки ДСНС отримали 4 пікапи “Форд” для проведення робіт з гуманітарного розмінування. Ці автомобілі разом із раніше переданими НАТО в розпорядження ДСНС України захисними костюмами, міношукачами та іншим обладнанням для розмінування буде направлено для укомплектування піротехнічних підрозділів, що працюють над очищенням від боєприпасів звільнених територій в Донецькій та Луганській областях.

Довідка: починаючи з липня 2014 року, з метою забезпечення безпеки населення та відновлення його нормальної життєдіяльності, піротехніками ДСНС постійно здійснюються заходи щодо гуманітарного розмінування територій та інфраструктури Донецької та Луганської областей.

Всього з початку виконання робіт піротехнічними підрозділами ДСНС розміновано понад 14,5 тисяч гектарів територій та 41,5 гектарів акваторії, очищено від боєприпасів 1000 об’єктів соціальної інфраструктури та життєзабезпечення, знешкоджено майже 67 тисяч вибухонебезпечних предметів, серед яких 762 спеціально встановлених терористами особливо небезпечних вибухових пристроїв.

Про це повідомляє Прес-служба ДСНС України.