В ПАТ "Рівнеазот" від час перевірки Управлінню Держпраці Рівненщини відмовилися надавати документи для перевірки трудового законодавства.

Наглядовці змогли проінспектувати дотримання вимог законодавчих і нормативно-правових актів лише в частині охорони праці та промислової безпеки. Перевірити дотримання законодавства про працю та загальнообов’язкове державне соціальне страхування інспектори не змогли через перешкоджання посадових осіб підприємства, які не надали належних для проведення перевірки документів.

Стосовно посадової особи правління ПАТ «Рівне азот» складено протокол про адміністративне правопорушення за ст.188-6 КУпАП.

Тим часом до Управління надійшло звернення від профспілкового комітету первинної профспілки працівників підприємства «Хімік Рівне нщини» трудового колективу цеху НАК ПАТ «РІВНЕАЗОТ» про недотримання умов колективного договору стосовно порушення строків виплати заробітної плати та несплати страхових внесків до Пенсійного фонду.

Щодо охорони праці, то фахівці Управління перевірили понад 20 структурних підрозділів та служб підприємства-гіганта, яке фактично представляє собою щільну концентрацію об’єктів підвищеної небезпеки. Попри те, що підприємство з квітня перебуває у вимушеному простої і на час перевірки на ньому проводили тільки планові профілактичні ремонти, державні інспектори виявили майже 130 різнопланових порушень. Керівництву ПАТ вручено припис з вимогою їх усунення. До адміністративної відповідальності притягнуто 8 посадових осіб.