Українська команда, в складі якої було троє рівнян, перемогла на шостому чемпіонаті Європи з ґо "Pandanet".

Змагання відбувалися з 22 липня по 7 серпня у Санкт-Петербурзі.

Го "Pandanet" - це логічна настільна гра з глибоким стратегічним змістом, яка виникла в Давньому Китаї. За різними даними, від 2 до 5 тисяч років тому (різновид шашок).

Вона складається з двох етапів. Попередній - відбірковий проводиться на ігровому сервері IGS, також відомому як "Pandanet", і у ньому беруть участь 30-40 команд. Фінальний етап проходить у рамках Ґо Конгресу та грають у ньому лише 4 команди.

Українська команда щороку потрапляла до фіналу, проте перемогла у ньому вперше. У 2015 році мали однакову кількість очок із командою Франції, проте за додатковими критеріями вийшли врешті на друге місце, а перше посіли французи.

Цього ж року українці посіли перше місце, обігравши решту суперників.

До складу команди увійшли вихованці рівненського Палацу дітей та молоді Артем Качановський, Андрій Кравець, Богдан Жураковський та кияни Дмитро Богацький, Володимир Кокозей.

Переможці після нагородження виконали гімн України.

Окрім того, на щорічній Конференції Європейської федерації ґо, яка відбулась у рамках Конгресу, Україну обрано для проведення Чемпіонату Європи з ґо серед жінок у 2017 році та Юнацького чемпіонату Європи з ґо у 2018 році.

За інформацією Міністерства молоді та спорту України