Перше, що спадає на думку при цих словах - звичайно шкідлива звичка, забороняти та викорінювати. Але вчені "не сплять" і таки доводять протилежне! "За" та "Проти" - читайте далі.

Як довели вчені із Нової Зеландії, ця на перший погляд шкідлива звичка може бути...корисною!!!

Перебуваючи у материнській утробі, дитина завжди смокче палець, і це природно. Також вчені кажуть, що смоктання пальців може захистити малюків від алергії на домашній пил, шерсть тварин, цвіль та ін.



pic

А все завдяки тому, що ті, хто смокче пальчик мають кращу імунну систему, і всі мікроби тільки сприяють зміцненню організму. Так само ця звичка може зміцнити організм і у дорослому віці, якщо у дитини в сім'ї були алергіки або ж курці.



pic

Новозеландські вчені зазначають, що це так звана теорія гігієни - чим більший контакт дитини із мікробами, тим кращий імунітет. Саме тому чимало лікарів рекомендують не підтримувати стерильну чистоту в домі, дозволяти дитині порпатися у піску, не мити руки занадто часто.

Ті ж вчені також радять батькам не забороняти малюкам гризти нігті. Навіть ця звичка має позитивні сторони - все ті ж алергічні реакції, адже вчені спостерігали за дітьми із раннього віку, а вже у дорослому знову ж проводили тести, і спостерігали за шкірною реакцією.



pic

Гризти чи не гризти - ось у чому питання, але головне обирати, що найкраще для вас та вашої дитини! Будьте здорові!