Вулиці, переповнені автомобілями, брак стоянок. Все це, кажуть, спричинює масові ДТП та найстрашніше, призводить до летальних випадків. Чи не щотижня рівняни стають свідками автопригод. Висновок один - рух містом небезпечний.

Нестача парковок, вузькі дороги, відсутність велодоріжок та невиховані водії. Так рівняни пояснюють ускладнення руху у місті. А ще наголошують: водіїв у місті потрібно виховувати, або ж ... штрафувати.

Водії кажуть: між пішоходами та водіями також повинно бути взаєморозуміння, адже призвести до аварійної ситуації може як водій так і перехожий.

Поки рівняни роздумують над тим, що заважає вільно рухатися вулицями міста, міські планувальники над цим питанням активно працюють. Переконують: проблема очевидна: громадськість не вміє користуватися міським простором.

Втім, гірка статистика показує, Україна - одна із країн з найвищою смертністю. Щороку на дорогах гине близько 5 тисяч жителів і більше 30 тисяч травмується. Міські планувальники кажуть: Рівне має розвиватися по-європейськи, адже від того, як організовано вуличний простір, залежить і його рівень комфорту.

А поки у Рівному роздумують як втілити у життя європейський досвід інших країн, рівнянам варто прислухатися до вже напрацьованих порад та не створювати незручностей на дорогах.