На прикладі власної доньки знаю - дай їй волю, їла би один хліб, печиво і макарони. Але ж розумію, що корисного там набагато менше, аніж шкідливого. (*Тож давайте розбиратися - скільки, коли і як їсти хлібобулочні вироби.*)

Зазвичай саме хлопчики більше люблять хліб та хлібобулочні вироби.



pic

Із віком малюкам потрібно вводити до раціону хліб, адже вони ростуть і відповідно їм потрібні вуглеводи та вітаміни. У віці 7-8 місяців дитині потрібно усього 3 грами на день. Поступово кількість збільшуємо, до 15 грамів, тобто до третини скибочки.



pic

Краще починати із білого хліба, він швидше засвоюється, а з 3-річного віку можна вводити житній, із висівками та ін (велика кількість олігосахаридів і клейковини може спричинити розлади травлення).

Читайте також: ТОП-5 продуктів, які дітям шкідливо їсти у спеку

Із півторарічного віку можна збагатити раціон дитини на прісне печиво, бублики тощо. Проте знову ж таки - уникайте насіння, горішків.


Кількість хлібобулочних виробів та хліба відповідно до віку

Від 1 до 3 років денна норма 60-80 грамів. Якщо білий хліб добре засвоюється організмом, вводьте по 15-20 грамів житнього. Дитина у віці трьох – шести років може з'їдати 100–120 грамів пшеничного хліба, житнього відповідно – 50 грамів.



pic

Варто пам'ятати - хліб, булочки, бутерброди не замінюють повноцінний прийом їжі. Це лише джерело додаткової енергії, проте не основне. Смачного вам та вашим діткам!

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Viber: Rivne1.tv