Гряде черговий день молоді… А з молоддю у наших владців, як з ветеранами. Навіть гірше, перед ветеранами хоч роблять вигляд що в безмежному боргу. А молодь «пока не стареет душой». Про неї ще буде коли подумати. Мо` поки й самі не стануть ветеранами. А тим часом молодим і дерким – форуми та копійчані програми. Та велике питання: «Молоді, скажіть що в хочете робити, а ми допоможем?». І глухар. Та собі спочатку поможіть, керівники. 

Власне, день молоді можна не задумуючись  скасувати як свято. Бо щороку його відзначають  тільки для галочки. Типу, владі для звітності. Щоб потім сказати, що молодь не забута. Так сказать, тримається діалог. Між чим? Та прорвою між чиновниками і життєрадісною юнню навіть слова не пропускає, тільки тихеньке ехо. А що їй молоді з тої влади? Три грамоти, для активних, дешевий концерт, - то поколінню «потапів і каменських» як мертвому припарка до п’ятки.  Звиняйте за грубість, але то правда.

Копійчані програми для громадсько активної молоді?  А скільки у нас такої молоді заледве півтора відсотка набереться? Співпрацюють по тих бюрократичних програмах і плюються. А решта з чиновниками   на одном полі квіти збирати не стане. Так що може знімати з себе тягар і відмінити таке свято, ніхто і не помітить. Ефективність все одно нульова.

Окремо про потреби молоді. Найбільше бісить така ситуація. 20 років влада не може зрозуміти, що ж та молодь хоче, чого для щастя їй не вистачає. А скільки круглих столів вже проводили. В тому числі і я не раз долучався. Туго якось до ходить. Хіба важко затямити, що молоді потрібне житло і робочі місця. А все решта з Божою поміччю вони самі зроблять. І самореалізуються, і дозвілля правильно проведуть і за здоров’я ратуватимуть.  Але зробити найнеобхідніше для молодих людей владі не перший рік важко, та і ніколи. І це не залежить від кольору влади чи ідеології. У вас у всіх як у «джентльменів удачі» дорвався до влади, нажився і  на оплачувану державну пенсію. Романтика! Коли  ж тут рутиною займатися, економіку піднімати, щоб молоді роботу і житло дати… Не барська то справа.

Ось наближаються, ще один день «вшанування пам’яті про молодь» а з ним у області збираються провести загальний молодіжний форум. Дай Боже, щоб вийшло краще, а не як завжди. Бо так не хочеться  спостерігати за знайомою ситуацією: «Говорили-балакали, влада грошей не дала – сіли і заплакали.

Юрій ДЮГ.