Гроші - невід'ємна частина нашого життя, без котрих неможливо обійтися. Дорослі із задачею розподілення грошей, виділення на важливі потреби зазвичай справляються. А от як пояснити фінансові справи дитині - читайте далі.

Попри розповсюдженість інтернету, ТБ, радіо та ін., фінансової грамотності як такої ніде не навчають. навчився рахувати гроші - от і добре, а яке правильно розподіляти, обирати вірні рішенні - ні.



pic


Що варто робити та з чого почати?

1. У ранньому віці, поки дитина ще не вміє рахувати, за кожен успіх заохочуйте малюка. Дитина розуміє - працюючи, можна досягти результатів. Сама нагорода повинна бути не за процес, а за результат. Не варто думати, що діти маленькі і вони нічого не зрозуміють. Привчати ваші чада до праці та бережливості потрібно із дитинства, поки весь процес для неї є цікавою грою.

2. Використовуйте гру в "роботу". Скласти речі, прибрати іграшки за собою і т.д. - нехай будує свій власний "бізнес" змалечку. Дитина працює - дитина отримує заохочення, згодом можна відкладати зароблене у власну скарбничку.



pic

3. Поряд із позитивом поясніть дитині і про негативні фактори із грошима - втрата, нерозумний розподіл. також можна розповісти і про азартні ігри та їх шкоду.

4. Не лякайтеся відповідальності дитини - відправляйте її за покупками. Нехай ваше чадо навчається оцінювати вартість того чи іншого товару, порівнювати якість, бачити реальну вартість грошей.



pic

5. Не нав'язуйте дитині власний вибір, зокрема і у професії. Якщо це не її - вона не стане успішною, дайте право вибору і тоді вона стане щасливою.