Зробити роботу комунальних підприємств Рівного більш відкритою і публічною хочуть громадські активісти. Відтак, вони пропонують депутатам міськради розглянути під час засідання сесії це питання і прийняти рішення, яким би регламентувався порядок оприлюднення інформації комунальними підприємствами.

За словами голови ГО “Центр суспільних дій” Сівітас” Володимир Зиль, активісти впродовж місяця проводили моніторинг і досліджували публічність комунальних підприємств міста.

- Нещодавно набрав чинності Закон України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо управління обєктами державної і комунальної власності”, який зобовязує комунальні підприємства надавати основну інформацію про свою діяльність. Тому ми пропонуємо депутатам міської ради прийняти рішення, яким визначити порядок надання такої інформації і перелік даних, які підлягають обовязковому оприлюдненню. Зараз ми пропонуємо депутатам долучитися до обгворення і спільно допрацювати проект рішення щодо цього і вже на наступній сесії прийняти рішення, - каже Володимир Зиль.

У свою чергу депутати міськради, які прийшли на круглий стіл щодо обговорення цього питання підтримали таку ініціативу і запевнили, що рішення допрацюють і приймуть.