Вандали продовжують завдавати шкоди стану поїздів: б’ють вікна, псують та крадуть сидіння. Тільки впродовж останнього тижня вже сталося чотири випадки розбиття вікон у вагонах поїздів.

Так, 5 серпня сторонні особи розбили вікна у вагоні поїзда № 78 Ковель – Москва. Цього ж дня також невідомі розбили вікна у двох вагонах поїзда № 74 Львів – Москва.

Наступного дня під час руху локомотиву в порт Іллічівськ невідома особа кинула каміння в кабіну машиніста. Через це вибите бокове скло та поранено складача поїзда станції Іллічівськ.

8 серпня стороння особа вибила бокове скло у вагоні під час руху поїзда № 762 Одеса – Київ.

Загалом за півроку 2016-го вандали втручалися в роботу залізничного транспорту 38 разів. Їхні дії завдали галузі понад 391 тис. грн збитків. Найпоширенішими порушеннями були крадіжка сидінь і дверей туалетів та биття скла.

ПАТ «Укрзалізниця» нагадує, що за вчинення актів вандалізму громадяни можуть бути притягнуті до адміністративної або кримінальної відповідальності згідно зі статтею 110 (порушення правил користування засобами залізничного транспорту) та статтею 173 (дрібне хуліганство) Кодексу України про адміністративні правопорушення, а також за статтею 194 (умисне знищення або пошкодження чужого майна, що заподіяло шкоду у великих розмірах) та статтею 296 Кримінального кодексу України (хуліганство).

Про це повідомляє прес-служба "Укрзалізниці"