Ляльковий театр не втомлюється дивувати свого глядача новими постановками. Цього разу прем'єру підготував білоруський режисер Дмитро Нуянзін - один із найзатребуваніших нині постановників на теренах не тільки рідної Білорусі. а й Росії. З його легкої руки герої несподіваного навіть за сюжетом "Лелеченяти та опудала" рухаються і розмовляють по-новому.

За основу вистави "Лелеченя та опудало" режисер взяв словацьку казку. З акторами Рівне нського лялькового театру Дмитро Нуянзін поставив її за десять днів. Каже, прем'єра стане своєрідним відкриттям театру ляльок для рівненських дітей. Адже постановник застосував нові прийоми гри, в яких існують актори на сцені.

Очікування режисера справдилися. Для наймолодших глядачів вистава дійсно була складною в сприйнятті. А от дітки молодшого шкільного віку з цікавістю спостерігали за подіями на сцені. Переживали за долю позитивних героїв.

Жанр вистави "Лелеченя та опудало" - це осіння соната про самотність. За сюжетом стає зрозуміло - ти одинокий не тоді коли сам, а коли нікому не потрібен, не в змозі допомогти і обігріти. Насолоджуватися цією постановкою рівненські глядачі зможуть ще довго. Адже рівненський театр ляльок отримав від автора право на її показ упродовж десяти сезонів.