(*Більшість людей вважають, що в піст зовсім нічого не можна їсти і ламають голову що ж приготувати для себе та своєї сім'ї. Насправді ж, є багато різноманітних пісних страв. Тому, ми вирішили допомогти Вам з рецептами для посту.*)

Суп з квасолі з грибами (без масла)

Потрібно 1 стакан білої квасолі і жменю сушених грибів замочити окремо на ніч в 1 літрі води. Вранці варити в 2 літрах води до готовності. 2 варені в мундирах картоплини почистити, протерти через сито до стану пюре і додати в квасолевий суп. 2 столові ложки борошна обсмажити на сухій сковороді до золотистого кольору. На іншій сковороді в томатному соусі або тертих 3 помідорах прожарити 3-4 хвилини дрібно порізаний солодкий перець і невелику цибулину. Томатну зажарку додати в суп. Все разом проварити ще 10 хвилин.

Огірково-яблучний салат (без масла)

Для приготування салату необхідно взяти 3 огірка і 2 солодких яблука, очистити їх від шкірки і порізати соломкою. Щоб яблучна м'якоть не почорніла, скропити її лимонним соком. Пучок салату-латук порвати руками на невеликі шматочки, змішати з 100 г порізаної петрушки. Цей перший шар посолити і поперчити за смаком. Зверху викласти огірки з яблуками. Їх полити соусом з 2 чайних ложок меду з лимонним соком. Салат присипати столовою ложкою будь-яких подрібнених горіхів або злегка обсмаженого кунжуту.
pic Коржі без дріжджів (без масла)

По-перше, потрібно взяти 2 склянки пшеничного борошна грубого помелу та змішати з 1 склянкою води, додати дрібку солі. Потім вимішати тісто і залишити його на 30 хвилин в холодильнику. Відщипнути шматочок тіста розміром з великий горіх і тонко розкачати. Коржі викласти на розпечену суху сковорідку і смажити по 20 секунд з кожної сторони. Коржі можна їсти замість хліба.

pic

Картопляні галушки (з маслом)

Для приготування галушок потрібно відварити 10 картоплин в мундирах і залишити, щоб вони охолонули. Потім пропустити через м'ясорубку або в блендері зробити пюре. У картопляну масу додати сіль, чорний мелений перець і порошок кумина (зіри). Також дрібно порізаний кріп. Пюре змішують зі склянкою борошна. З тіста сформувати кульки, які обсмажити на олії до утворення золотистого кольору.

Готуйте із задоволенням та смачного Вам!

pic