94 людини загинули в аваріях з початку року на Рівненщині, самих аварій сталося вже 490.

А це у півтора рази більше, у порівнянні з минулим роком. У нацполіції та патрульній поліції працюють посилено, аби запобігти біді на дорогах. Так відучора збільшилась кількість екіпажів патрульних на трасі Київ-Чоп.

На дорозі міжнародного значення найбільш болючі точки у селі Верба та Ситному, та на західному під’їзді до Рівного. У самому обласному центрі визначили 13 ділянок, де найчастіше відбуваються зіткнення та наїзди на пішоходів.

Здебільшого причинами аварій стає обгін чи виїзд на зустрічну смугу руху, перевищення швидкості, а ще кермування напідпитку, кажуть у нацполції області. Найбільше дтп у Дубенському, володимирецькому, костопільському Сарненському та Рівне нському районах. У північних районах проблема з кермувальниками двоколісних, а ще не рідко причиною аварій стають зовнішні фактори.

Під прицілом правоохоронців і райони, які після реформи лишились без державтоінспеткорів. Тож під час місячника безпеки дорожнього руху, який триватиме до 12 вересня, посилено виявлятимуть порушників.