Багато людей впевнені в тому, що якщо вже пара вирішила одружитися, то родиною вони повинні стати і перед людьми, і перед Богом. Тому молодята сьогодні все частіше вінчаються в церкві.

Вінчання - це церковний обряд, в якому молода пара свідчить перед Богом своє обопільно прийняте рішення про те, щоб прожити довге і щасливе життя в світі і благодаті. Крім молодих людей, які звертаються до церкви за даною послугою, вінчаються і ті пари, які прожили багато років в перевіреному цивільному союзі, зареєстрованому в РАГСі, а тепер вирішили узаконити шлюбні узи на небесах. Дати обіцянку один одному прожити християнське життя, народжувати і виховувати дітей згідно православним канонам церкви.



pic

Тому, запитуючи себе - Що дарувати на вінчання своїм друзям - Ви повинні чітко розуміти, що подарунки повинні бути серйозними, вартими. Оскільки дана церемонія набагато важливіше і урочистіше самого весілля.



pic

Отже, що дарувати на вінчання? Найкраще підійде Федоровська ікона - це покровителька наречених і захисниця сім'ї, ікона Господа або образ Пресвятої Богородиці....



pic

Такий подарунок буде завжди нагадувати парі про дані один одному обіцянки перед Господом, крім того, вони зможуть передавати святині з покоління в покоління, своїм дітям, онукам, правнукам, щоб ті йшли їхній приклад. Можна подарувати чоловікові і дружині освячені хрестики, які будуть зберігати і захищати цей союз. Хрестики не обов'язково повинні бути золотими, адже Богу не важливо, з якого металу буде розп'яття, важливо те, з якими думками його дарують, а після цього носять. На вінчання, як, власне, і на веселе свято весілля, можна дарувати гроші. На них молодята куплять собі те, що захочуть самі. Не важливо, який варіант подарунка ви виберете, важливо, щоб він йшов від душі!...