За результатами комплексної перевірки комісії ДНСН з Києва, яка увесь минулий тиждень працювала на Рівненщині, в області незадовільний стан захисних споруд та недофінансовують програми цивільного захисту населення. Крім того, необхідно посити протипожежні заходи у соціальних, навчальних та медичних закладах.

До слова, Рівне нщина знаходиться в радіусі двох АЕС, на території розміщені небезпечні техногенні підприємства, мережа газорозподільних трубопроводів. А ще – велика зона заліснення та поклади торфу, що періодично потерпають від загорання.

Разом з тим, на Рівне нщині – одна з кращих систем оповіщення, є достатня матеріально-резервна база та чіткі плани реагування на надзвичайні ситуації.

Як повідомляють у Рівне нській ОДА, упродовж перевірок столичні фахівці побували в обласних установах та організаціях найбільш техногенно-навантажених регіонів області. Це Рівне нський, Острозький, Дубенський, Костопільський, Березнівський та Володимирецький райони, а також міста Рівне , Острог, Дубно, Костопіль, Березне, Вараш.

Також для рятувальників та причетних служб були проведені тренування із ліквідації умовних надзвичайних ситуацій на підприємствах та організаціях. Таким чином столичні експерти оцінювали рівень підготовки та реагування місцевих служб у випадку виникнення загрози людям.

Ще одна, контрольна перевірка системи цивільного захисту людей відбудеться на Рівне нщині вже у жовтні. До цього часу область має усунути всі недоліки.