(*24 серпня - це визначна дата для всіх українців, адже в цей день, за довгі роки боротьби, ми здобули незалежність. І в це свято варто згадати вислови відомих українців про свою Батьківщину, любов до неї, патріотизм та омріяну незалежність.*)

Свою Україну любіть. Любіть її... Во врем'я люте. В останню тяжкую минуту За неї Господа моліть. (Т. Шевченко)

Без будь-кого з нас Батьківщина може обійтися, але будь-хто з нас без Батьківщини – ніщо. (В.Сухомлинський)

Волі українського народу до самостійного життя не знищать ні ворожі тюрми, ні заслання, бо Україна є нездобутнім бастіоном героїв і борців. (Є.Коновалець)

В існуванні України висловлюється і буде висловлюватися найгарніше, що має людство, і в тому є моральність бути українцем. (Ю.Липа)

Найголовніше, найяскравіше, що на все життя западає в серце патріота і що втілює в собі Батьківщину, - це люди. (В.Сухомлинський)

Не дивіться на Україну, як на землю своїх батьків. Дивіться на неї, як на землю своїх дітей. І тоді прийдуть зміни… (С.Вакарчук)

А ви думали, що Україна так просто. Україна — це супер. Україна — це ексклюзив. По ній пройшли всі катки історії. На ній відпрацьовані всі види випробувань. Вона загартована найвищим гартом. В умовах сучасного світу їй немає ціни. (Л. Костенко)

Ніхто нам не збудує держави, коли ми її самі не збудуємо, і ніхто з нас не зробить нації, коли ми самі нацією не схочемо бути (В. Липинський)

Хто не знає мети – той не може знайти дороги. (Клич Січових стрільців)

Вітчизна — ось і альфа і омега! (Д. Павличко)

Тобі, Україно моя, і перший мій подих, і подих останній тобі. (В. Еллан)

pic