20 електронних петицій поставлено на голосування на сайті Рівненської міськради. Одна з останніх - про облаштування у місті 50-ти метрового басейну.

Наразі за петицію Мирослави Панчук проголосувало 43 рівнян. Збір підписів (а їх потрібно не менше 300) триватиме ще до 8 жовтня.

"Олімпійські ігри в Ріо закінчилися і для України, на жаль, результат - найгірший за всю історію. Спортсменів, які представляли Рівне нщину, було всього семеро із 206 від України. Це вкрай низький показник. Найбільше було легкоатлеток - Наталія Прищепа, Ольга Земляк, Ольга Котовська, Світлана Станко та Олена Колесниченко. Та двоє чоловіків - Михайло Романчук у плаванні та Олег Омельчук у кульовій стрільбі. Якщо для легкоатлетів реконструкцію "Авангарду" вже заплановано, то зовсім немає інформації щодо будівництва нових спортивних комплексів, зокрема - басейну, де змогли б тренуватися спортсмени. Є лише негативні думки того ж Михайла Романчука на запитання, чи зміг би змінити громадянство: "Відкритих таких пропозицій не було. Але коли я приходжу в басейн в своєму рідному місті Рівне , де він на чотири доріжки, 25-ти метровий, якому вже 20 років, іноді я задумуюсь над цим, але потім я проганяю ці думки геть. І розумію, що я не зможу просто виступати за іншу країну, під іншим прапором" (з матеріалів http://irivne.info/), - пише авторка петиції Мирослава Панчук. - Щоб більше таких думок у Михайла не було, варто створити в нашому місті нові умови для розвитку спорту і досягнення нових спортивних орієнтирів. І це прохання не лише для Михайла, а для тисяч дітей, які могли б тренуватися: як для власного здоров'я, так і для результату. Адже краще зберегти здоров'я молоді зараз, аніж потім шукати кошти на лікування. Залучити для будівництва інвесторів, створивши пільгові умови оподаткування. І взагалі, зробити акцент на декількох видах спорту, які мають рівненські традиції, але потребують підтримки. Адже основний фундамент становлення людини - освіта, культура і спорт".