Понад 30 порушень виявили фахівці Управління Держпраці у Рівненській області в ТОВ "Універсал-Будматеріали". Дане підприємство спеціалізується на виробництві цегли. Його виробничі потужності розташовані в Острозькому районі.

Зокрема, посадові особи та інші працівники, зайняті на роботах з підвищеною небезпекою, не пройшли щорічного спеціального навчання і перевірки знань відповідних нормативно-правових актів з охорони праці. У цеху виготовлення цегли в приміщеннях з мокрою, а також з теплопровідною підлогою на постійних робочих місцях не викладені дерев'яні настили або решітки.

Порушення, які можуть призвести до травматизму, є в обладнанні цеху: транспортері сировини, конвеєрах. Щодо енергослужби, то електротехнічний персонал не пройшов періодичної перевірки знань Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів та Правил технічної експлуатації електроустановок споживачів. Зафіксовано чимало порушень, які стосуються електроінструментів та обладнання.

За результатами перевірки директору підприємства видано припис та притягнуто його до адміністративної відповідальності.

Також на підприємстві виявили 5 порушень законодавства про працю та надали відповідні роз’яснення з питань трудового законодавства.