40 порушень на будівництві у м. Вараш було виявлено працівниками Управління Держпраці у Рівненській області.

Було перевірено роботу служби охорони праці ТОВ "Алатир – Інвест" та об’єкт будівництва "Група багатоповерхових житлових будинків м. Кузнецовськ вул. Тараса Боровця,1".

Зокрема, ризикові факти зафіксовано на будівельному майданчику: виконання робіт на висоті без огороджень та запобіжних поясів; допуск до них монтажників без наряд-допуску або розпорядження.

Виявлено порушення, які стосуються електрогосподарства: доступ до відкритих струмоведучих частин та небезпека враження працівників електричним струмом. Працівники, які обслуговують електроустановки, не забезпечені усіма необхідними випробуваними засобами захисту від ураження електричним струмом та спецодягом. Основні електрозахисні засоби для роботи в електроустановках, а саме: покажчики напруги, інструмент з ізолювальним покриттям не пройшли випробування згідно з нормами експлуатаційних випробувань.

У приписі, наданому керівництву підприємства, зазначено терміни усунення всіх виявлених порушень. Притягнуто до адміністративної відповідальності головного інженера.

В частині трудового законодавства інспектори Управління виявили в ТОВ "Алатир – Інвест" 5 порушень. На головного бухгалтера складено адмінпротокол.