Рівне відсвяткувало свій день. Урочиста хода, нагородження, виставки, відкриття, концерти - чого тільки не було у програмі святкування! Однак родзинкою Дня міста - 2016 стали кілька фестивалів міжнародного рівня. Про те, як рівняни гуртом святкували цей особливий день - дивіться далі у сюжеті.

Міжнародний фестиваль ковальського мистецтва, міжнародний джазовий фестиваль, та перший у Рівному міжнародний кінофестиваль - такі унікальні події стали окрасою Дня міста Рівного. Цього року муніципальна влада підготувала для рівнян надзвичайно насичену програму святкування. Однак почався День міста із надзвичайно зворушливої ходи янголів.

Біля пам'ятника княгині Марії Несвицької, засновниці нашого міста, відбулася традиційна церемонія вручення нагороди "Почесний громадянин" та відзнак найбільш видатним рівненським спортсменам, підприємцям, діячам культури.

Рівне стає фестивальною столицею України. Цьогоріч відбувся п'ятий міжнародний фестиваль ковальського мистецтва. І нині він стає масштабнішим, бо ж учасників з України та з-за кордону прибуло вдвічі більше, ніж за минулі два роки.

На перший рівненський фестиваль кіноіндустрії завітало багато гостей, зокрема іноземних. А тим часом для активної молоді, любителів екстриму, було відкрито облаштований майданчик для катання на скейтах, роликах, та велосипедах. Рівне може пишатися, бо ж такий «Скейт-Пул» - поки єдиний в Україні.

Святкування Дня міста довершив потужний концерт на Майдані Незалежності, за участі симфонічного оркестру "Бревіс", львівського гурту "Гримить" та інших відомих виконавців. Особливо тепло містяни вітали спортсменів-параолімпійців, які презентуватимуть наше місто у Ріо-де-Жанейро. Патріотичною кульмінацією свята стало виконання гімну міста.