Сила, міць та швидкість. Це - стронгмен. Або як його частіше називають в Україні - богатирські ігри. Імена Василя Вірастюка, Віктора Юрченка, Олександр Пеканова та багатьох інших кілька років тому лунали у всьому світі - як володарів титулу найсильніша нація світу. Напередодні дня міста Рівне приймало етап кубку Європи зі стронгмену Рівне оупен кап. Подивитися на професійних силачів містян зібралося чимало, а от чому серед рівнян немає богатирів - дізнавалася Ірина Ничипорук.

Українська сила проти польської вправності. Під таким девізом наше місто приймало Рівне опен кап. Вісім спортсменів визначали кращого. Тут і зовсім молоді, й титуловані і, що цікаво - іноземні агенти.

Головний стронгмен України не помилився. Поляк, попри всю зовнішню добродушність, на майданчику викладався на повну. Тож суперникам складно було його наздогнати. Конкуренцію Кобиляшу склав хіба 20-тирічний киянин Олексій Новіков. Саме ці два богатирі по-черзій перетягували переможну ковдру. А рівняни - підтримували.

Кияни, львів'яни, чернівчани, дніпряни та ужгородці дивували Рівне як могли - і коромисло носили, і сани тягнули, і колеса перекидали, і кулі Атласа піднімали. А от рівнян серед іменитих спортсменів у стронгмені не видно і не чути.

Спека все ж дала про себе знати. Кобиляш навіть був відмовився виходити на останню вправу, та почувши. що може випустити з рук перемогу зібрався з силами. В результаті саме він і повіз додому кубок переможця, молодий киянин задовольнився другим місцем.