Раз навчишся - буде на все життя. Проте батькам варто пам'ятати - кожна дитина навчається по-своєму, і за один день ніхто ще не навчився керувати двоколісним. Ось основні поради, аби ваша дитина і ви максимально ефективно використали час та здобули нових умінь.

1. Готуємо дитину перед навчанням

Найкраще починати із 3-6 річного віку. Але не варто забувати - головне комфорт дитини, не змушуйте її до цього. Виберіть правильний розмір велосипеда: дитина повинна стояти над велосипедом, не торкаючись рами, при цьому обидві її стопи повинні повністю торкатися до землі.



pic

2. Техніка безпеки

Захисний шолом повинен щільно сидіти на голові, не сповзати на очі. Можна придбати наколінники та налокітники - вони не завадять та захистять. Ну і найперш - перевірте шнурівку на взутті, аби уникнути затягування в ланцюг.

3. Де їздити?

Там де немає машин, великого потоку людей та є рівне асфальтне покриття.



pic

4. Готуємо залізного "коня"

Підкачати колеса, відрегулювати сидіння (аби дитина в положенні сидячи повністю ставила стопи на землю), регулюємо педалі.

5. Їздимо спочатку без педалей

Нехай дитина спочатку відштовхується ніжками від землі і таким чином навчиться балансувати та тримати рівновагу. І звісно може проїхатися піднявши дві ноги відразу.



pic

6. Прості ігри для освоєння велосипеду

Наприклад: докотитися по прямій, намальованій крейдою на асфальті. Або ж покласти монетку чи камінець - і це буде фінішною точкою дистанції. Також можна утворити маршрут, що нагадуватиме петлі, довкола котрих потрібно об'їхати: починати із великого радіусу, поступово зменшувати.

Продовження читайте у 2 частині