В серпні 2014 року до і так досить трагічної історії нашої держави додалося ще декілька "чорних" сторінок. Про невелике містечко Іловайськ, що на Донеччині, говорив ледь не кожен, як і на території України, так і за її межами. "Іловайський котел" став ще одним кривавим побоїщем України. Рівняни пам'ятають про цю трагедію, і в знак пошани до загиблих зібралися, щоб помолитися за них. Детальніше далі у сюжеті Катерини Давидюк.

Українські військові увійшли до Іловайська 18 серпня. Вони змогли взяти під свій контроль більшу частину міста. Але у плани Москви не входило здавати важливий стратегічний пункт, тому "кинули" проти українців свої регулярні війська. Так українські військові опинилися в так званому "іловайському котлі". Нашим бійцям запропонували вийти через "зелений коридор". Але як виявилося на ділі із "зеленого" він став "червоним". Під час виходу наших військових розстріляли.

В цьому пеклі за офіційним даними загинуло 366 військовослужбовців, 158 - зникло безвісті, 429 - поранено, а 128 - потрапило до полону. З того часу минуло вже два роки.

Микола Фомич, який у зоні АТО керував санітарним автобілем, на власні очі побачив жахи "Іловайського котла".

"Іловайський котел" не залишив байдужим нікого. Рівняни пам'ятають про цю страшну трагедію і не стримують своїх емоцій.

В знак пошани за загиблими, через два роки після трагедії, на майдані Незалежності у Рівному пролунав молебень.

А в пам'ять за вояками запалили символічні лампади.