Майже всі російські та сепаратистські сайти оголосили главу Української православної церкви Онуфрія «зрадником Росії, розкольником, націоналістом»,за те що він разом з Філаретом помолився за Україну і виголосив несподіване привітання.

По-перше, митрополит акцентував увагу на тому, що боротьба українців з ворогом – це боротьба не лише за Батьківщину, а й за Віру. Цими словами він остаточно проголосив свою належність до української спільноти, яка боронить країну від зовнішнього агресора.

По-друге, митрополит порівняв незалежність України з найціннішим з церковної точки зору Божим даром людської свободи, що для віруючих означає найвищу оцінку.

Крім того, митрополит вказав на важливість об'єднання патріотів заради нашої перемоги.І, нарешті, Онуфрій додав, що справжніми патріотами є воїни, які захищають нашу Батьківщину.«Сьогодні ми молимося за нашу українську землю і наш народ, а особливо за тих, хто по-справжньому дбає та захищає Україну, і віримо, що Господь подарує нам мир і процвітання і зішле на всіх нас своє благословення».Кажуть ,причиною цього є побиття владик промосковським лоббі Новинського(котрий відзначився і на Рівне нщині ). Як би не було, "ніж в спину" отримали Путін і Кірілл(Гундяєв).