Схаменулися в останній день літа. Сьогодні у дитячих поліклініках - ажіотаж. Кому потрібна довідка у садочок, кому - у школу. А обійти потрібно близько восьми медичних спеціалістів. Тож черги рухаються не надто швидко. Чому ж у міських дитячих поліклініках такі черги у переддень першого дня нового навчального року? Відсутність достатньої кількості медичних працівників на робочих місцях чи незавбачливість батьків - дивіться у сюжеті.

У міській дитячій поліклініці на Чорновола повно люду, переважно це матусі із дітьми. Аби зробити довідки у садочи та школи необхідно пройти 8 спеціалістів, а ще - заключення терапевта. Біля кабінету ортопеда-травматолога пані Олеся з двома дочками чекають вже другу годину.

Пан Андрій з дочкою Ангеліною біля кабінету ортопеда чекає уже більше двох годин. Здогадується, що черги у лікарні через відсутність лікарів на місцях. Мовляв, усі у відпусках.

Спеціалістів у дитячих лікарнях не бракує, - переконує головний лікар міської дитячої лікарні. Натомість батьки самі створюють черги, приходячи у останній день перед першим вересня.

За годину лікар повинен прийняти не більше 5 пацієнтів. Тож коли у лікарняних коридорах ніде і яблуку впасти, страждає насамперед якість медичного огляду. Батькам варто визначитися що їм потрібніше - довідка у навчальний заклад чи впевненість у здоров'ї власної дитини.