Традиційно в першу неділю вересня в Україні відзначається (*День підприємця.*) В 2016 році це свято припадає на 4 вересня.

Це професійне свято було засноване в нашій країні 5 жовтня в 1998 року Указом Президента Леоніда Кучми.

Дане свято запроваджено для визнання впливу підприємництва на формування, становлення і розвиток національної економіки.

Підтримка малого і середнього бізнесу є визначальним пріоритетом в стратегії державного розвитку. Сприяння розвитку малого підприємництва - напрямок, навколо якого немає істотних розбіжностей між гілками влади і політичними силами. Це дає підстави вірити, що підприємницьке середовище буде поліпшуватися. День підприємця - це свято енергійних, сміливих, наполегливих людей, які не побоялися розпочати свою справу.

Підприємець - людина, яка не лише створює робочі місця, а й допомагає розвиватися своєму місту і створює та запроваджує нові ідеї та проекти.

Конституція України в статті 42 проголосила право кожного громадянина на заняття видами підприємницької діяльності, які не є прерогативою держави або заборонені законом.

Традиційно з нагоди Дня підприємця в нашій столиці та інших великих містах проводяться урочисті заходи, включаючи виставки товарів і послуг, форуми за участю представників влади та підприємництва щодо співпраці і стратегічного партнерства, урочисті прийоми в органах влади та вручення відзнак підприємцям, святкові концерти.