Розглядаючи глянцеві інтер'єрні журнали, ви напевно не раз думали: «Хочу так само!» Але чи можна перетворити обстановку своєї типової квартири в інтер'єр з обкладинки? Ще й як! Пропонуємо 10 практичних порад, які зроблять ваш будинок набагато більш стильним і привабливим.

1. Перестаньте боятися

Як не дивно, саме обережність і страх все зіпсувати обмежують вашу фантазію і змушують відмовитися від оригінальних рішень. Перестаньте уникати яскравих кольорів, не бійтеся вносити в обстановку нове і створювати саме такий інтер'єр, в якому вам комфортно. Зрештою, навіть якщо експерименти виявляться невдалими, все можна переробити і виправити.

pic

2. Приділіть увагу відкритим полицям

Напевно у вашому інтер'єрі присутні відкриті стелажі, шафи й полиці. Переконайтеся, що на них панує ідеальний порядок. Систематизуйте книги за розміром і кольором, створіть акуратні і стильні композиції, не нагромаджуйте хаотично сувеніри та фотографії в рамках.

pic

3. Родзинка

Щоб інтер'єр не вийшов нудним і буденним, в ньому обов'язково має бути присутнім щось незвичайне: наприклад, дизайнерський предмет меблів, хендмейд-декор, вінтажний елемент обстановки. Ви завжди мріяли про біокамін або давно обмірковуєте ідею повісити в квартирі гамак? Чому б і ні, можливо, саме це стане головною родзинкою вашого будинку.

pic

4. Підберіть правильну техніку

Громіздка, галаслива і непоказна побутова техніка здатна звести нанівець всі ваші старання зі створення інтер'єру з обкладинки. Підбирайте сучасні моделі зі стильним дизайном, орієнтуйтеся на показники ресурсозбереження та рівень виробленого шуму.

pic

5. Додайте блиску

Надайте інтер'єру нотку глянцевого шику за допомогою світловідбивних поверхонь, металевих аксесуарів, дзеркальної мозаїки. У розумних кількостях такий блиск зробить обстановку більш витонченою.

pic

6. Більше фактур!

Чим більше фактурних матеріалів в інтер'єрі, тим обстановка цікавіша і об'ємніша. Ретельно підбирайте текстиль, зупиніться на природних матеріалах з вираженими текстурами, зверніть увагу на сучасні способи обробки і декору з тривимірним ефектом.

pic

7. Слідкуйте за тумбочками і столиками

Тумби, комоди та журнальні столики - справжній «магніт» для всіляких дрібниць. Щоб скупчуваний безлад не псував атмосферу затишку і гармонії, оформіть ці зони стильними декоративними композиціями або розмістіть шкатулки для акуратного зберігання всіляких дрібниць.

pic

8. Відмовтеся від нудного декору стін

Як не дивно, багато хто з нас йдуть по шляху найменшого опору, коли справа стосується оформлення стін. Відмовтеся від нудних картин і розтиражованих постерів. Придивіться до нових варіантів: гіпсовому декору, вініловим наклейок, фотошпалерам та художнього розпису.

pic

9. Погляньте на речі по-новому

Свіжий погляд на звичні речі допоможе використовувати їх по-новому, а невелика переробка перетворить продукт мас-маркету в унікальний предмет обстановки ручної роботи. Міняйте фурнітуру і оббивку, перефарбовуйте і обклеюйте- часом без надмірних зусиль можна змінити продукцію меблевих гіпермаркетів до невпізнання.

pic

10. Візьміть світло в союзники

Освітлення - потужний інструмент, здатний виділити переваги вашого інтер'єру і приховати недоліки. З його допомогою можна розставити акценти, позначити функціональні зони, скорегувати геометрію приміщення. Не обмежуйтеся одним стельовим світильником: передбачте локальне і декоративне освітлення, при необхідності додайте підсвічування шаф і стелажів, робочих зон кухні і кабінету.

pic