А чи звертали ви увагу, що сучасні люди можуть без води прожити три дні, а без мобільного телефону важко і годинку протриматись. А що ж робити, коли телефон розрядився, а поблизу нема ні розетки, ні зарядного пристрою. Читай далі і дізнавайся як зарядити телефон без зарядного пристрою, а за допомогою лимонів.

На перший погляд здається, що знайти зарядку легко: можна позичити у колеги, зарядити через USB-кабель від ПК, отримати дану послугу за окрему плату, чи ж бо навіть купити нову зарядку або додаткову батарею. Виходів є безліч, але ж не завжди поряд розетка і ти в оточенні людей.

Давай, уявимо, що ти в лісі, загубився і тобі потрібно терміново комусь зателефонувати і повідомити про це, а телефон як завжди у такий момент на нулі.



pic

Що ж робити? Ось декілька способів:

1. Щоб трішки зарядити акумулятор нагрій його на сонці або на гарячому ножі, пропраює у такому випадку 2-4 хвилини. Головне: не перегріти.

2. Якщо перший варіант не підходить, спробуй трішки струснути батарею, можна навіть вдарити об землю.

3. За допомогою цвяха зробіть невеличку дірку у корпусі акумулятора і киньте його в воду. Як результат хімічної реакції виділиться енергія, її вистачить на один дзвінок.

4. Ну і останній, якщо вже зовсім нічого не виходить і у тебе нема виходу, тобі доведеться вбити цвях у батарею. Це допоможе зробити тобі хоча б декілька дзвінків.

Проте такі варіанти варто використовувати у крайньому випадку. Бо бувають, дійсно, такі ситуації, коли ти у людному місці, але зарядити телефон потрібно, часто це буває у поїзді.



pic

Звичайно, можна заздалегідь придбати собі додатковий акумулятор і ні про що не думати, але ж якщо ти рідко кудись їздиш - ця покупка буде для тебе даремною.

Краще купити собі портативний зарядний пристрій. Вони бувають різні, одні працюють від сонячної батареї, інші від пальчикової батарейки.

При купівлі пристрою, що працює на сонячній батареї, варто звернути на один недолік - вночі не вийде зарядити мобільний телефон.

А зарядка від звичайної пальчикової батарейки користується популярністю у туристів. Невеликого розміру, а у інструкції з її використанням розбереться навіть "чайник".

Можна також зарядити за допомогою лимонів. У кожен лимон вставляємо цвях, з'єднуємо лимони між собою мідним шнуром, його кінець приєднуємо до батареї. Завдяки такому способу, кілограм лимонів зарядить ваш акумулятор приблизно на 3-4%.