Проблема вакцинування нині актуальна в Україні. Та не лише через брак препаратів, а й через сумнів у якості препаратів для щеплень, а також через випадки спалахів інфекційних захворювань.

"Альтернативи вакцинуванню немає", - переконує міський педіатр Юрій Денисенко. І хоча медичні працівники часто констатують спротив батьків, та щеплення - це захист життя їхніх дітей.

Натомість ті батьки, які довіряють процедурі вакцинування, часто змушені купувати препарати за свій кошт. Адже, як стверджують лікарі, у попередні роки держава забезпечила вакциною на 95-97% дітей, минулого року від деяких інфекцій число ледве досягає 40%, від дифтерії - менше 10%.

Цифри у цьому випадку красномовні: у міську дитячу поліклініку завезли близько 2200 доз вакцини від поліомієліту, та це лишень 10 % від потреби, бо необхідно - близько 20 тисяч. 2 випадки поліомієліту у дітлахів на Закарпатті - яскравий показник того, що варто заздалегідь подбати про наявність препаратів.

Спеціалісти переконують: у країні епідемія туберкульозу. Натомість у дитячій поліклініці № 1 вже рік не мали вакцини від цього захворювання. Водночас нещеплених дітей там не допускають до навчання у колективах - садочках і школах.

Чому медзаклади не отримують потрібної кількості вакцини, з яких країн постачатимуть препарати, які тварини можуть передавати сказ та про спалахи епідемій - дивіться детальніше у відео-коментарі.