Початок вересня і сонце ще припікає - відчувається майже літня спека. Проте зовсім скоро дощі таки дістануться і до нас, проте ви з дітками будете готові їх зустрічати та активно проводити час на вулиці. Як? Головне бути в повній "екіпіровці", а про неї читайте далі.

Осіння негода не змусить вас сидіти вдома та нудитися, якщо у вас будуть наступні помічники.



pic

Гумові чобітки

Головне - не керуватися тільки яскравим зовнішнім виглядом при виборі гумових чобіт. Варто заглянути всередину - там ви можете знайти або трикотажну підкладку або тепліший варіант - хутряну. Перший підходить для літа та осені, другий - для пізньої осені та перший снігових калюж. Універсальний варіант, який можна носити практично увесь рік - чоботи з теплим валянком-вкладишем з вовни, флісу або хутра. На вулиці тепло - надягаємо чоботи на тонку шкарпетку. Також важливим елементом є посилений щільний мисок, котрий буде стійким до механічних пошкоджень. Підошва повинна бути товстою, проте гнучкою та м'якою, із рифленим протектором.



pic

Стильні дощовики

Дощ та мряка не завада гарному настрою та яскравим барвам. Все це отримаємо із дощовиками: із героями мультфільмів, ігор, казок та багатьох ін. Завдяки йому ми можемо обійтися без парасольки, займає мало місця у сумці, якщо дощ застане зненацька. Накидка-пончо з капюшоном, дощовик-плащ, з підкладкою та без - все на ваш вибір. При покупці помацайте його: матеріал повинен бути щільним, м'яким та гнучким. При заломленні матеріал не повинен ламатися та давати тріщини, тоді ви багаторазово зможете складати його. Бажано обирати більший розмір, адже зазвичай дощовик одягають на товсті светри або куртки.



pic

Сухі під парасольками

Діти обожнюють копіювати дорослих, а тим паче мати такі ж речі (тільки менші за розмірами) як у мами й тата. Власна маленька парасолька - ну хіба ж не привід для радості? А нині вони різноманітних кольорів, із героями мультфільмів, казок та просто райдужно-барвисті. Обирайте міцну тростину, просту у використанні, таку - щоб дитина власноруч відкрила/закрила. Якщо для дорослих парасолька чим більша, тим краща, то у дитячому випадку навпаки. У цьому випадку дуже зручні парасольки з куполом-дзвоном, вони найкраще закривають голову, обличчя, шию і плечі дитини від дощу і поривів вітру. Проте "дзвіночки" бажано вибирати або повністю прозорими, або з окремими прозорими сегментами (оглядовими віконцями), щоб малюк, сховавшись під такою парасолькою, бачив дорогу. Дитячий варіант дорослого аксесуару в більшості випадків виготовляють з нейлону, поліестеру або ПВХ-плівки. А ось легкі бавовняні парасольки, прикрашені рюшами і бахромою, - не від дощу, а від сонця.

Будьте захищеними від дощу та відкритими до сонця. Гарних вам прогулянок!



pic