Осінь – традиційна пора весіль на Україні. Зараз про це мало хто замислюється, але ще яких-небудь сто років назад, весілля влітку або навесні викликало б здивування у наших пращурів. А восени, коли врожай зібраний, засіки повні, і душа радіє від достатку та гордості за свою працю, саме час займатися справами "серцевими". Весілля в українському стилі - сьогодні це модна тенденція.

Провести таке весілля - значить наблизитися до народних звичаїв, традицій, які споконвіку були спрямовані на щасливу сім'ю та благополуччя молодих. У такому весіллі підібрати сукню для нареченої нескладно, оскільки українські дизайнери пропонують велику кількість всіляких варіантів: і традиційні вбрання з вишитими рукавами, ажурними яскравими поясами і плахтами, і модні сукні з етнічними мотивами.



pic

pic

Традиційними для українського весілля є сукні досить простого крою з об’ємними, ледь спущеними, рукавами та воланами, широким поясом. Цікаво, що раніше весільні традиції обов’язково передбачали у вбранні молодої червоний колір, адже він вважався потужним оберегом від злого ока. Не варто забувати і про аксесуари, які зроблять образ нареченої довершеним. Зазвичай для весіль в українському стилі обирають червоне намисто, макові віночки та букети з польових квітів, декоровані стрічками та гілочками калини.



pic

pic

На сьогоднішній день плаття в українському стилі це не просто красиві наряди, але ще і дуже стильні. Світові дизайнери відомих будинків моди використовують етнічні елементи в своїх колекціях, тому все частіше на подіумах можна побачити моделей в сукнях з вишивкою і різними орнаментами.



pic

Сукню краще замовити у професійного майстра, і не забувайте, що на вишивку візерунків піде мінімум три місяці, тому подбайте про весільне вбрання заздалегідь. Орнамент, звичайно, можна нанести за допомогою спеціальної машинки, що обійдеться Вам значно дешевше, ніж орнамент вишитий вручну.

Для суконь в українському стилі зазвичай використовують натуральні тканини, але Ви можете зробити весільний наряд з атласу, органзи, шантильї або мережива, а доповнити за допомогою ексклюзивної вишивки або квітів. Вишивка може виконуватися в різних стилях, наприклад хрестиком або гладдю. Також можете доповнити образ нашивними квітами, такими як маки, троянди, соняшники або волошки. Головне, щоб до сукні з такими аксесуарами були правильно і аналогічно підібрані квіти в букеті і для вінка нареченої.



pic

pic