Рівненська митниця попередила спробу незаконного ввезення в Україну іномарки без сплати митних платежів. Крім того, в подані документи було внесено недостовірні відомості.

- Підозра щодо дійсності свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу виникла у посадових осіб митниці, коли даний громадянин вперше здійснив перетин кордону автомобілем марки "Nissan". Громадянин П. перебував за межами митної території України лише 30 хвилин і за цей проміжок часу йому вдалося не лише придбати авто, але й оформити на нього відповідні документи, - розповідає заступник начальника Управління боротьби з митними правопорушеннями Рівне нської митниці ДФС В’ячеслав Михалюк.

Для встановлення автентичності документів, поданих до митного оформлення, Рівне нською митницею ДФС було направлено запит до митних органів Польщі, які встановили, що у свідоцтво про реєстрації транспортного засобу "Nissan" внесено недостовірні відомості.

На громадянина П. було складено протокол про порушення митних правил за ознаками ч.1 статті 483 Митного кодексу України.

Автомобіль вилучено, його вартість буде встановлена згодом.