Після майже двох десятків років животіння на підприємстві кипить робота, здебільшого будівельна - новий власник ремонтує і відбудовує цехи. Але сьогодні вже й почав завозити обладнання. Як скоро рівняни знову побачать у крамницях лляне полотно місцевого виробництва - цікавилась Світлана Сирота.

Ще два роки тому так виглядали практично усі споруди Рівне нського льонокомбінату. На 120-ти тисячах квадратних метрів виробничих і адміністративних приміщень протікали дахи, обвалювалися і покривалися цвіллю та мохом стіни. Не кажучи про обладнання, більшість із якого давно вийшло з ладу. У такому стані льонокомбінат придбав із аукціону за 24 мільйони гривень хмельницький бізнесмен Олег Червонюк. І відтоді підприємство наче отримало нове дихання.

Нині у штаті підприємства вже налічується півсотні робітників, ще стільки ж працює підрядників. Сьогодні тут, крім будівництва, кипить і інша робота - розвантажують нове обладнання з Німеччини. Сучасні технології - одна з найважливіших складових конкурентної якості і собівартості продукції, вважає Олег Червонюк. А саме цього зазвичай бракує українським товарам. Обладнання німецьке, льон білоруський - у таких умовах поки працюватиме Рівне нський льонокомбінат. Вітчизняної сировини практично немає, але про власні посіви льону Олег Червонюк поки не думає - для початку збирається освоїти ринки збуту, здебільшого в Україні. Перші потужності бізнесмен планує запустити вже за півроку. Точного терміну назвати не береться, усе залежить від того, як швидко закордонні фахівці змонтують обладнання і навчать персонал. Тим більше, зауважує підприємець, що брак кваліфікованих і, що не менш важливо, працелюбних робітників проблема для української промисловості не менша, ніж застарілі технології.