За минулу добу російсько-окупаційні війська 37 разів відкривали вогонь по позиціях українських захисників.

Обстріли та провокативні дії окупантів носять здебільшого неприцільний та провокативний характер з метою викликати вогонь у відповідь з боку Збройних Сил України, але українські захисники неухильно дотримуються Мінських угод.

Так, на Маріупольському напрямку зафіксовано 20 порушень “режиму тиші”. Противник вдався до збройних провокацій в районі Водяного, де із забороненої Мінськими домовленостями артилерії 122-го калібру обстріляв українські опорні пункти, а по захисникам Широкиного застосував міномети 82-го калібру. Також бойовики відкривали вогонь з БМП-2 у Широкиному, а Гранітне, Мар’їнку, Старогнатівку, Широкине та Талаківку обстрілювали згранатометів, кулеметів та стрілецької зброї.

На Луганському напрямку зафіксовано 9 порушень “режиму тиші”. Окупанти вели вогонь з БМП, протитанкового ракетного комплекса, гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї по Новоолександрівці.

На Донецькому напрямку зафіксовано 8 порушень “режиму тиші”. Провокативні обстріли з боку противника велися по позиціях українських захисників у Авдіївці та Луганському з гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї.

Про всі випадки використання незаконними збройними формуваннями забороненого Мінськими угодами озброєння, українська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін невідкладно інформує Спеціальну моніторингову місію ОБСЄ в Україні та надає її представникам відповідні підтверджуючі документи із фотофіксацією розривів боєприпасів.