Опинитися за ґратами мінімум на три роки можуть двоє раніше судимих жителів села Рокитне. Вночі 11 вересня, вони обікрали магазин у райцентрі, завдавши його власнику збитків на три тисячі 900 гривень.

Зловмисники проникли всередину торгового закладу, відігнувши решітку та пошкодивши віконне скло. Крім двох тисяч гривень, які лежали у касі, вони прихопили з собою коньяк, шампанське, ковбасні вироби та цигарки на загальну суму майже півтори тисячі гривень. Однак скуштувати і витратити крадене не встигли. Оперативники Рокитнівського відділення поліції затримали одного з них на місці злочину, а іншого, який встиг утекти, згодом — за місцем проживання. Як з’ясувалося, 23-річний житель села Рокитне перебуває під домашнім арештом за скоєні крадіжки та нанесення тілесних ушкоджень, а його 32-річний односельчанин — раніше судимий за майнові злочини та незаконне поводження зі зброєю.

За фактом крадіжки, поєднаної із проникненням у приміщення, відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України, яка передбачає позбавлення волі на строк від трьох до шести років. Обом зловмисникам повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення. 23-річного молодика затримано у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та поміщено в ізолятор тимчасового тримання.

Досудове розслідування триває. Правоохоронці перевіряють чоловіків на причетність до скоєння інших аналогічних злочинів.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Рівне нської області.