Аби старенькі раритети, яким далеко за 30-ть, не простоювали і навіть давали прибуток, у «Рівнеелектротрансі» вирішили здавати їх в оренду.

Лімузини нині не в моді. У Рівному з“явився новий тренд — поїзденьки на тролейбусах. Правда, для тих, кому це по кишені.

Працівниця КП «Рівне електротранс» Людмила Делинська повідомила, 1 година покататися на «рогатому» коштуватиме 1000 гривень. Берете оптом — буде дешевше. Мовляв, 2 години — 1250 гривень, за три треба розкошелитися на 1500 гривень. Цікаво, зароблені гроші підуть на оновлення тролейбусного парку?

Екскурсія, день народження, перевезення весільного і будь-якого іншого святкового натовпу — за ваші гроші — будь-який каприз. Ну, майже будь-який… Адже тролейбус — не авто і не маршрутка і рухатиметься виключно в тому напрямку, куди пролягатимуть електичні дроти і по чітко визначеному маршруту. Якщо ви хочете покататися на «трійці», яка рухається із залізничного вокзалу до Мототреку, то не розраховуйте, що вона поверне в мікрорайон Північний.

Оренда рівненського тролейбуса — справа серйозна, з заявами, складенням кошторису, угодами і передоплатами. Паспорт та ідентифікаційний код — обов`язкові.

Якщо в закладах харчування є окремий прейскурант на випадок порчі майна, то чому його має не бути і в КП «Рівне електротранс»? Хоч і комунальне, хоч і бачило Радянський Союз, але яке-не-яке майно. А ну ж хтось сидіння попсує, табличку з назвою маршруту прихопить, або ж захоче пів рога на згадку поцупити? Та, вочевидь, це запитання ініціаторів даної забави застало зненацька. Принаймні, мовчанка на тому кінці телефонного дроту тривала секунд з десять. Після чого у відповідь: «Приходьте до нас, на місці з“ясуємо усі нюанси...»