Учора, 15 вересня, по обіді на спецлінію «102» зателефонував невідомий, який просив термінової допомоги працівників поліції в урочищі «Азалія» поблизу Клесова. На місце події оперативно виїхала група із числа приданих сил Нацполіції.

Прибувши на місце події, працівників оперативного штабу оточило понад 200 чоловіків у масках та з палицями у руках. Вони вимагали покинути північні райони області, в іншому разі погрожували вдатися до радикальних дій.

Після того як працівники поліції викликали підкріплення, чоловіки у масках почали трощити службове авто, а кілька осіб закликали спалити автівку. Натовп вдалося розігнати після прибуття допомоги. Вогнепальну зброю та засоби фізичного впливу працівники поліції не застосовували.

За фактом масових заворушень відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 294 Кримінального кодексу України. Такі дії караються позбавленням волі строком до восьми років.

Окрім того, близько третьої години у селі Тинне, Сарненського району майже п’ядесят осіб у балаклавах і камуфльованому одязі, озброєні дерев’яними битами, камінням, палицями заблокували дорогу та чинили опір працівникам правоохоронних органів. Правоохоронцям вдалося затримати 25-річного провокатора, який намагався завдати тілесні ушкодження одному із спецпризначенців.

В результаті протиправних дій зловмисників службовий автомобіль зазнав механічних пошкоджень.

За фактом опору та погрози застосування насильства працівнику поліції відкрили кримінальне провадження за частиною 2 статті 342 та частиною 1 статті 345 Кримінального кодексу України.

Відділ комунікації поліції Рівне нської області

pic