35 років без капремонту. Якби будинок на вулиці Набережній, 24 був людиною, про нього б сказали - саме у розквіті сил. Проте житлово-комунальна система, яка всі ці роки "піклувалася" про нього, перетворила його в розвалюху. Напевно, якби цей будинок міг говорити, то рівненські комунальні служби почули б усе, що він про них думає.

Убогий фасад, щербаті сходи у ще жахливіший підвал і цоколь на стадії руйнації. В наслідок останнього оселі жителів вкриваються цвіллю. Та й це не найжахливіше, каже Надія Хоменко. Люди бояться - будинок поволі осідає і руйнується.

На балансі житлово-комунального підприємства "Покровське" даний будинок перебуває чотири роки. Його головний інженер каже, за цей час зробили все, що міг дозволити рівень квартплати.

Мовляв, в середньому у місяць від будинку надходить менше тисячі гривень.

Володимир Поліщук запевняє, витратили все до копійки. І навіть більше, ніж сплатили мешканці Набережної, 24.

Звідки така щедрість і яким чином поповнюється її джерело - не пояснює. Не пояснює й те, як були можливі хоч якісь ремонтні роботи, якщо всі гроші, отримані від мешканців на Набережній, 24 були спрямовані...на зарплату комунальникам.

Не сходяться показники комунальників і з показниками мешканців будинку. В середньому, з однієї квартири до ЖКП "Покровське" надходить 40 гривень. Всього в будинку - 78 квартир. Із них - 10 злісних боржників. Якщо відмести останніх, то в місяць ЖКП отримує не 700 гривень, як запевняє Володимир Поліщук, а 2720 гривень. І за чотири роки комунальне підприємство мало б накопичити не 40, а 130 тисяч гривень.

Жителі будинку на Набережній, 24 запевняють - ОСББ не створять доти, доки ЖКП не відремонтує усі проблемні об'єкти, або ж не поверне гроші, які сплатили мешканці.

Мешканці будинку готові вимагати свої гроші через суд. Та, вочевидь, заборгувало їм не лише ЖКП "Покровське". 30 років до цього їх обслуговувало житлово-комунальне підприємство "Центральне". Відтак, і суми грошей - в 30 разів більші. Та, на відміну від "Покровського" "Центральне" від відповідальності врятувала... смерть. П'ять років тому воно збанкрутувало, забравши в безвість людські платежі.