Пізнати ази журналістської професії, знати особливості різних типів ЗМІ, розрізняти піар та рекламу, пропаганду і контрпропаганду, не вестися на маніпуляції у медіа. Все це вивчають учасники дитячої школи медіаграмотності від телеканалу "Рівне 1".

У “Дитячій школі медіа грамотності ” викладачі акцентують увагу на розвитку критичного та креативного мислення дітей, а також на інтернет-безпеці.

Навчальна програма розроблена творчо, обираючи ті теми, які будуть цікаві і доступні школярам, і можуть бути представлені в Рівне нських школах.

pic

Проект “Дитяча школа медіа грамотності ” має не тільки освітньо- просвітницьку мету, а також і соціальну. Адже до участі у проекті залучені діти, які через події на сході України, потрапили у складні життєві обставини (діти учасників АТО та діти-переселенці).

В результаті проходження курсу “Дитячої школи медіа грамотності” усі випускники матимуть повноцінну базу знань, яка повинна бути у грамотного та освіченого споживача інформації. !



pic

"Ми, як журналісти, розуміємо наскільки важливо майбутньому поколінню розрізняти та розуміти, де є правда. Ми розуміємо, що у сучасному світі дуже великі інформаційні потоки, особливо через інтернет. Дуже важливо, щоб діти навчилися розрізняти, де є прихована реклама та маніпуляція"- розповідає керівник проекту Юліана Тет.



pic

Після кожного заняття діти отримують творчі домашні завдання.

"Мені тут дуже подобається. Я уже навчилася розповідати про своїх друзів та правильно головрити про себе."- розповідає учасниця школи Хіночик Діана.



pic

pic

pic

Наголошуємо, що інформаційна кампанія «Дитяча школа медіа грамотності» проводиться Об’єднанням «Агентство «Рівне інформ» в рамках проекту «Підтримка діалогової та медійної компетенції як шлях до порозуміння в українському суспільстві та поза його межами», що реалізується Фондом Східна Європа за підтримки ChildFund Deutschland e.V. та Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччини.



pic

pic

pic