У кожного народу є свої звичаї і традиції і дуже часто вони не мають абсолютно нічого спільного зі звичними нам.

Шотландська традиція: наречена в багнюці. У шотландців, з нашої точки зору, дуже неординарне уявлення про те, як повинна виглядати наречена. Її, всю красиву, в білосніжному вбранні та фаті, слід вимазати брудом. Вважається, що чим сильніше вимазати наречену, тим менше бруду буде у відносинах у новоспеченої сім’ї. Сам ритуал так само вельми незвичайний. Усі присутні гості дуже старанно вимазують наречену сажею, закидають брудом, обливають її вбрання всілякими соусами. Саме в такому вигляді красуні-нареченій і належить пройти через все місто. При цьому вона зобов’язана відвідувати всі паби, які трапляються на її шляху. В англійському королівстві Уельс деяким часом раніше була популярна така традиція, де наречених зв'язували мотузкою і залишали так на весь святковий вечір. Якщо за весь день мотузка не змогла розв'язатися, то це свідчило про міцної і дружної сім'ї. Китайський ритуал: плач нареченої і рідних. Цей обряд починається за 30 днів до весільної церемонії. Наречена зобов’язана плакати під голосіння. Кожен день вона плаче по 30 хвилин. Через 10 днів до плачу майбутньої нареченої приєднується її мати, а напередодні весілля до нареченої приєднуються всі інші члени сім’ї жіночої статі.

pic Німецька традиція: биття посуду. А ось таку традицію, думаю, багато народів підтримали б. На думку німців, в нове сімейне життя молодята повинні вступати з усіма новими речами. Так, після гуляння весь посуд, брудні тарілки і стакани, не миються, а розбиваються і потім, з чистою совістю, викидаються.

pic В Австрії біля РАГСу молодята повинні в обов'язковому порядку видавати якомога більше шуму для того, щоб відлякати різну нечисть. Саме тому до всіх святковим машин кріпляться жерстяні банки та інший непотріб.

pic