На Дубенщині вчора, 20 вересня, під колеса вантажівки ледь не потрапив дев’ятирічний житель села Рачин. Третьокласник вирішив перебігти дорогу позаду вантажівки, у той момент, коли назустріч рухалася інша.

На місці події слідчо-оперативна група встановила, що на вулиці Шкільна 40-річний водій автомобіля «Mercedes-Benz» із напівпричепом, житель Рівне нського району, зупинився, надаючи перевагу в русі зустрічному транспорту, через припаркований на узбіччі легковик. Назустріч йому рухалася вантажівка «КамАЗ» під керуванням 41-річного рівнянина. У цей момент позаду автомобіля «Mercedes-Benz» раптово на дорогу вибіг малолітній хлопчик. Завдяки тому, що водій «КамАЗу» вчасно його побачив і загальмував, третьокласник отримав лише подряпини.

Відомості за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 286 Кримінального кодексу України.

Правоохоронці звертаються до вчителів і батьків, аби вони роз’яснили правила дорожнього руху та провели бесіди зі своїми учнями та дітьми щодо поведінки на дорозі, адже від цього залежить безпека, здоров’я, а іноді й життя.

Повідомляє Відділ комунікації поліції Рівне нської області.

pic