Є багато речей, які ви не знаєте про те, що їсте кожен день - ось деякі цікаві, але маловідомі факти про їжу.

1. Томатний соус був створений для лікування захворювань печінки.

У листопаді 1834 доктор Джон Кук Беннетт оголосив, що помідори можуть лікувати головні болі та навіть боротися з холерою. Незабаром доктор Арчибальд Майлз почав використовувати екстракти помідорів щоб лікувати що завгодно, від простої застуди до захворювання печінки.

2. Pringles не є картопляними чіпсами.

Тільки близько 40% Pringles це чіпси з картоплі, решта – суміш рису, пшениці, кукурудзи, спресована у форму і приправлена різноманітними ароматами.

3. Фруктовий лід був винайдений випадково

У 1905 році 11-річний Франк Епперсон змішав соду з водою і залишив склянку на ганку. Вночі температура знизилася, так що на наступний ранок хлопчик знайшов свій напій, який вже перетворився на заморожену содову воду. Майже через 20 років він це згадав і почав створювати заморожені напої Epsicles – фруктовий лід.

4. Свіжовичавлений апельсиновий сік містить алкоголь

Коли ви стискаєте апельсин, невеличка частина дріжджів, які там містяться, перетворюють невелику частину своїх природних цукрів на вуглекислий газ і спирт – природний процес бродіння. Якщо ви залишите свіжовичавлений апельсиновий сік не в холодильнику, процес бродіння відбуватиметься ще швидше.

5. Ванілін викликає звикання

Ванілінова кислота, активний інгредієнт в ваніліні, дуже схожий на гормони адреналіну і норадреналіну, які можуть стимулювати мозок. Ви знаєте, що ванілін є нешкідливим, але краще знати, що пекарі додають його в морозиво, йогурт, кока-колу, шоколад, печиво і багато іншого!

Джерело